Ajánlott oldalak

english        

 • Harangjáték vezérlés

  Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának megrendelésére fejlesztettük ki 2008-ban a Városháza homlokzatán található harangjáték kiegészítő vezérlését. - újságcikk -

  Követelmény volt az eredeti szalagos vezérlés teljes müködőképességének meghagyása, legalább száz játék rögzíthetősége a memóriában, valamint "magnózás" funkció beépítése a billentyűzeten lejátszott, és az eredeti szalagokon található művek elektronikus formában történő rögzítésére.

  A játékok laptopról/PC-ről egy szabványos soros porton keresztül betölthetők vagy kimenthetők, a fájlok formátuma a népszerű midi (értelemszerűen korlátozott tartalommal), így a játékok midi szerkesztő programokkal létrehozhatók, módosíthatók.

  Heti ismétlődéssel programozhatók a műsorok, naponta két "készlet", óra/perc kezdési időpont megadással. A beépített naptárnak köszönhetően lehet év/hó/nap/óra/perc megadással is egyszeri műsorokat előre programozni.

  Felépítés: a kezelőszerv egy 4x4-es billentyűzet, a kijelző 2x16 karakteres RGB-LCD modul, a főpanel 40 szilárdtest relé kimenettel a harangmágnesek gerjesztésére, 40 optocsatolókkal leválasztott bemenettel a harangmágnesek áramának érzékelésére a magnózáshoz. Mindezek egy univerzális vezérlőkártya alá rendelve, kiegészítve három kisméretű hangszóróval a játékok tesztcélú visszahallgatására. A vezérlőkártya tartalmazza az elemmel védett naptárt, a soros portot és egy ethernet portot (továbbfejlesztés céljára), valamint a műsor- és játékmemóriákat.


egy harang alulnézetben a főpanel képe a főpanel a PROC2-vel áramérzékelés és kábelezés

«