Ajánlott oldalak

english        

 • Rádió távvezérlés

  Az ATC AirCom Kft részére olyan mikroprocesszor vezérelt egység lett kifejlesztve, amely alkalmas ethernet hálózatra csatlakozó vezérlő-kezelő párosok együttműködésére oly módon, hogy az egyes vezérlőkről közvetlenül lehessen egy tetszőleges szabad kezelőhöz kapcsolódni.

  A vezérlőre a parancskiadást követően 0,2 mp belül vissza kell érkeznie a kezelő végrehajtást igazoló válaszának. A kapcsolat folyamatosan ellenőrzött, megszakadás esetén meghatározott ideig próbálkozik a visszakapcsolódással.

  A különböző parancsokon kívül (rádió ki-bekapcsolás, frekvenciaváltás, stb...) a vezérlés két audió csatorna (VoIP) csatlakoztatását is biztosítja, egyet a kezelő és vezérlő között, egyet pedig a magnózó szerverhez. Továbbá egyéb információk is továbbításra kerülnek, pl. behatolás, tápfeszültség kimaradás, stb... jelzése.

  Az egyes egységek állapota folyamatosan lekérdezhető egy vagy több felügyeleti szerverről, a szabad eszközök a hálózaton keresztül átprogramozhatók.

  A gyors reakció érdekében a kezelő mindig passzív állapotú, önmagától üzenetet nem kezdeményez, viszont az állapota lekérdezésére azonnal válaszol. Csatlakozás kérést vagy programozó üzenetet csak akkor fogad el, ha még nincs vezérlőhöz csatlakoztatva.


a PROC és az I/O kártya a hátpanel, a billentyűzet és a kijelző összeszerelve, beépítve az egyik rádióállomás

vissza